p. Mircea Remus Birtz – O surpriza placuta

Gasirea presei catolice de calitate (subliniem: de calitate) este in aceste timpuri o surpriza placuta.

Am avut ocazia sa primesc un exemplar din revista „Mileniul Adorarii”, editata de Congregatia Inimii Neprihanite, la Bucuresti. Numarul primit ( decembrie 2011, an VI, nr.11) avand 90 p.  Intr-o conceptie grafica de exceptie, in format A4, revista ne ilustreaza alese articole cu tematica pastorala, apoi cate ceva din activitatea pedagogica a Casei „Sf. Iosif”de la Odorhei precum si foarte interesante evocari/amintiri privind istoria (reala) a Bisericii Greco-Catolice din Romania, intre 1948-1990. Maica Maria Ionela Cotoi,CIN incepe publicarea unor amintiri de un real interes istoric.  In alte articole sunt evocati, printre altii,  IPS George Gutiu (1924-2011), IPS dr. Ioan Dragomir (1905-1985), P. dr. Aurel Lelutiu (1914-1980), Maica Maria Ernesta Oancea, CMD (1924-2011) si legaturile lor cu CMD, cu CIN sau aspecte din activitatea lor apostolica din clandestinitate. Documentele reproduse sunt facsimilate. O selectie de poezii, comentarii literare sau articole de specialitate intregesc in mod fericit continutul revistei. Spiritualitatea  revistei, precizata de altfel, este cea euharistica si mariana.

De fapt CIN a scos o revista inca din clandestinitate, un autentic samizdat, „Veniti sa Adoram, primul numar fiind editat in septembrie octombrie 1986.

Abonamentele se pot face la Biroul de informatii CIN, str. Abrud 78, 011317 Bucuresti, sect. 1, pretul unui numar fiind 6 lei.

Amintim si aparitia a altor doua volume editate de CIN:

1) „Omagiu Divinei Fondatoare”. Poezii alese”, ed. Tracus Arte, s.l., 2010

2)volumul bibliofil  Sora Maria Ionela, CIN – „Pe drumul Calvarului”, 2012, s.l., 72 p., cu opt poeme  ale maicii si cu superbe ilustratii ale Dlui. Mircia Dumitrescu. Din nefericire, volumul bibliofil a fost editat intr-un tiraj de 110 exemplare, si speram ca o editie curenta sa aibe un tiraj mult marit si o difuzare corespunzatoare.

Bunul Dumnezeu sa binecuvanteze pe mai  departe stradaniile CIN , a Maicii Maria Ionela Senior si a distinselor ei colaboratoare!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: